joi, 5 februarie 2015

The sweetest thing... Fragute si Capsuni

Cea mai dulce aparitie din Gradina este fraguta. Este putin mai mare decat un bob de mazare, dar este de 100 de ori mai aromata decat orice capsuna.

Fragutele au fost deliciul diminetilor de vara anul trecut. Erau primul lucru pe care il mancam la micul dejun :).  E minunata senzatia sa iesi la prima ora pe balcon, si sa cauti printre frunze fragutele coapte.

Anul acesta pun si capsuni, sunt curios sa vad cum vor creste, iar de plantat si de ingrijit e la fel. Nu e un soi special (agatatoare sa cine stie ce minune), sunt luate dintr-un supermarket, la un pret mai mult decat rezonabil (2 lei).





Bun, deci la munca. Le vom planta in rasadnita intai si apoi le mutam in ghiveci. Eu folosesc pahare de plastic (bineinteles gaurite), dar se poate folosi si un ghiveci unde se se pun toate la comun.

Punem pamant pana mai raman 2 degete libere. Am incercat sa pun cate 3 seminte in fiecare pahar, dar avand in vedere cat de mari sunt, au intrat undeva intre 3 si 6.


Mai adaugam inca un centimetru de pamant (nu mai mult de 1 deget). Apasam usor pentru a se fixa semintele si udam.
Trebuie avut gija ca solul sa fie umed, in special in aceasta perioada de inceput.


Pfiu! In total 18 paharele, 9 fragute si 9 capsuni.

Cam atat pentru acum. Succes!

5 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. tufa e mult spus... cresc un mic boschete cu o raza de 10x10 cm sa zic, si inaltime de inca 10. dar au tendinta de a isi mari teritoriul si "arunca" noi inceputuri de plante pe langa. asa ca daca pui un boschete in mijlocul unui ghiveci cu o suprafata mai mare (20-30 cm), cu siguranta ca il vor umple.
      ce mi s-a parut foarte bun la aceste fragute, este ca desi le-am tinut pe balcon si pamantul a inghetat, vad ca ele si-au revenit acum.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Buna, spune-mi cum mai arata fragutele, au crescut? Poate ne mai arati si ceva poze......

      Ștergere